Thermoplan – dla miłośników kawy i czekolady

Udostępnij artykuł
Często spotykamy się z opinią, że kawa w restauracjach jest traktowana trochę po macoszemu. A prawda jest taka, że jeśli kawa w restauracji będzie gorszej jakości niż w dobrej kawiarni, to gość po prostu po zjedzeniu obiadu, pójdzie na kawę do tych, którzy podadzą mu lepszą kawę.

A to już są wymierne straty dla restauracji. Warto zadbać o to, aby gość zadowolony z pysznego posiłku, został również na kawę i deser.

Dlatego warto zainwestować w dobrej jakości ekspres do kawy. Jeśli restauracja nie zatrudnia profesjonalnego baristy, to dobrym wyborem będzie ekspres automatyczny. Najlepsze na polskim rynku są  automatyczne ekspresy do kawy  produkowane przez szwajcarską firmę Thermoplan.

Sukces firmy Thermoplan rozpoczął się w 1999 r, kiedy to  jako nowicjusz w branży firma ta,  od jednej z  globalnie działającej sieci kawiarni, otrzymała kontrakt na wyłączność dostawy w pełni automatycznych ekspresów do kawy. Wtedy właśnie  nastąpił – przełom na międzynarodowym rynku ekspresów do kawy.

Thermoplan nadal jest liderem wśród firm produkujących automatyczne ekspresy do kawy, które są przeznaczone do profesjonalnego użytku. Firma projektuje i produkuje  ekspresy, które są łatwe w użyciu i w utrzymaniu. Podczas produkcji firma stosuje rygorystyczne normy jakościowe dzięki czemu ekspresy te są niezawodne.

Ekspresy Thermoplan mają budowę modułową. Można je dowolnie konfigurować z takimi modułami jak: lodówka, moduł czekolady, moduł na syropy, podgrzewacz filiżanek.

Ponadto budowa modułowa ekspresu sprawia, że ewentualna naprawa urządzenia jest szybka i mniej kosztowna. Wszystkie moduły są wymieniane błyskawicznie.

W pełni automatyczne ekspresy do kawy są dedykowane dla przemysłu restauracyjnego.

Ekspresy do kawy  Thermoplan są używane we wszystkich segmentach HoReCa. Dzięki różnym wydajnościom ekspresów i ich dowolnym konfiguracjom, w Thermoplan można znaleźć optymalne ekspresy do kawy dla każdego rodzaju obiektu. Thermoplan gwarantuje najwyższą  jakość ekspresów do kawy.

Ekspresy do kawy Thermoplan doskonale sprawdzają się w sieciach kawiarni, które zapewniają niezawodną maksymalną wydajność  również w godzinach szczytu zapotrzebowania na kawę.

Automatyczne ekspresy do kawy są również idealne do małych przestrzeni  w restauracjach fast food czy małych piekarniach, ponieważ rozwiązania Thermoplan są kompaktowe, niezawodne i intuicyjne w obsłudze, a jednocześnie zapewniają  najwyższą wydajność.

Różnorodne konfiguracje  tych ekspresów, sprawiają że są one dostępne dla wielu typów restauracji. Każda restauracja  może wybrać dogodne cenowo dla niej rozwiązanie.

Wysoka jakość ekspresów Thermoplan,  łatwa, intuicyjna ich obsługa oraz uniwersalność w korzystaniu z nich na całym świecie sprawiają, że te ekspresy znajdują zastosowanie w  sektorze samoobsługowych  sklepów, usług cateringowych, a także na stacjach benzynowych.

Thermoplan to po prostu nowa jakość kawy także w każdej restauracji. W Koree dowiesz się więcej o tych ekspresach. Tel. 22 755 65 75.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 08.05.2020
Aktualizacja: 08.05.2020