Wisła: Otwarcie Hotelu Crystal Mountain w pierwszym kwartale 2021

Udostępnij artykuł
To już ósmy obiekt Grupy Górskie Resorty. Zaoferuje 491 pokoi z największym na Śląsku hotelowym Aquaparkiem i salonem Dr Irena Eris Beauty Partner oraz centrum biznesowym, oferującym 900 mkw. przestrzeni konferencyjnej.

Nowa, pięciogwiazdkowa inwestycja usytuowana na wysokości 550 m n.p.m., to połączenie nowoczesności z dużą ilością przeszkleń, z bliskim sąsiedztwem natury oraz atrakcji turystycznych i miejsc do aktywnego wypoczynku. Bryła budynku podzielona została na trzy rozwidlające się sekcje mieszkalne, schodzące wzdłuż stoku, które połączone są wspólnym zapleczem funkcjonalnym. Rozmieszczenie budynków i obrócenie wszystkich pokoi pod kątem 45 stopni, gwarantuje możliwość podziwiania widoków na góry z każdego pokoju, natomiast ich fasada pozwala gościom zachować maksymalną prywatność i jednocześnie nadaje bryle i elewacji charakterystycznego kryształowego wyglądu.

Obiekt oferuje szereg atrakcji takich jak Aquapark Blue Lagoon z basenem pływackim Black Pool, zewnętrznym bezkresnym basenem „Infinity”, zjeżdżalniami i Rwącą Rzeką, wannami z jacuzzi, strefą saun rytualnych, suchych, infrared i parowych oraz brodzikami dla dzieci z Żółtą Łodzią Podwodną. Ponadto do dyspozycji gości zostanie oddana nowoczesna strefa fitness, Salon Kosmetyczny Dr Irena Eris Beauty Partner, Club Level One, a także Kids Club oraz Game Room, specjalnie stworzone dla najmłodszych gości hotelowych. Z lobby hotelowego, dzięki panoramicznym oknom, goście będą mogli podziwiać góry, aż w dwóch restauracjach – Panorama i Crystal, mogących ugościć 750 osób jednocześnie, będzie można posmakować dań regionalnych i międzynarodowych. Hotel nie zapomniał też o gościach biznesowych, oddając do ich dyspozycji kilka sal konferencyjnych, mogących pomieścić do 1000 uczestników. Samochód natomiast będzie można bezpiecznie zostawić na jednym z czterech poziomów parkingu podziemnego.

ŚWIAT HOTELI wrzesień-październik 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 06.11.2020
Aktualizacja: 06.11.2020