Szacuje się, że nawet jedna trzecia żywności wytwarzanej każdego roku na całym świecie jest marnowana. Święta to czas, kiedy wyrzuca się dużą część tego co przygotowujemy. Tę ogromną liczbę możemy zmniejszyć, wprowadzając stosunkowo niewielkie zmiany w swoich codziennych nawykach. Zobacz nasze porady jak zdrowo się odżywiać i jak zapobiegać marnowaniu żywości.
Stop marnotrawstwu!
Resztki z obiadu powinny trafić do pojemnika i zostać zjedzone później zamiast wylądować w koszu na śmieci. Możesz schować je do lodówki albo zamrozić, żeby innego dnia mieć prawie gotowy lunch. Szklane pojemniki z serii IKEA 365+ mogą być używane w piekarniku, wobec czego jedzenie można przechowywać, podgrzać i podać w jednym naczyniu. Tym sposobem będzie mniej zmywania – zachęca IKEA.
NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.