Zero waste w kampanii IKEA

Udostępnij artykuł
Szacuje się, że nawet jedna trzecia żywności wytwarzanej każdego roku na całym świecie jest marnowana. Święta to czas, kiedy wyrzuca się dużą część tego co przygotowujemy. Tę ogromną liczbę możemy zmniejszyć, wprowadzając stosunkowo niewielkie zmiany w swoich codziennych nawykach. Zobacz nasze porady jak zdrowo się odżywiać i jak zapobiegać marnowaniu żywości.
Stop marnotrawstwu!

Resztki z obiadu powinny trafić do pojemnika i zostać zjedzone później zamiast wylądować w koszu na śmieci. Możesz schować je do lodówki albo zamrozić, żeby innego dnia mieć prawie gotowy lunch. Szklane pojemniki z serii IKEA 365+ mogą być używane w piekarniku, wobec czego jedzenie można przechowywać, podgrzać i podać w jednym naczyniu. Tym sposobem będzie mniej zmywania – zachęca IKEA.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 15.12.2020
Aktualizacja: 15.12.2020