Daiva Maciule dyrektor generalną Mercure Warszawa Grand

Udostępnij artykuł
Związana z grupą Accor/Orbis od 2005 roku, gdy zaczęła pracę jako kelnerka w Novotel Vilnius Centre. W kolejnych latach pracowała w tym obiekcie jako kierownik restauracji, kierownik gastronomii i dyrektor operacyjny. W 2014 roku została dyrektor generalną czterogwiazdkowego hotelu Mercure Marijampole. W 2016 roku przeniosła się do Polski, by objąć stanowisko dyrektor generalnej hotelu Mercure Gdynia Centrum, w którym z sukcesem zakończyła proces rebrandingu.

Daiva Maciule jest absolwentką Litewskiego Uniwersytetu Nauk Edukacyjnych oraz Studiów Podyplomowych Uniwersytetu Łódzkiego (udział w programie Top Talent Hotel Management organizowanym przez Accor). Na Uniwersytecie Zarządzania i Ekonomii na Litwie (ISM) zrealizowała program Strategii i Marketingu. Daiva Maciule w 2018 roku ukończyła IHMP – International Hospitality Management Program (Accor Académie / ESSEC Business School). Prywatnie jest miłośniczką podróżowania, aktywnego trybu życia, różnych dyscyplin sportowych (w tym sportów ekstremalnych) i dobrego wina – uczęszczała do Szkoły Sommelierów.

Czterogwiazdkowy hotel Mercure Warszawa Grand zlokalizowany jest w centrum miasta, w prestiżowej lokalizacji w otoczeniu ministerstw i ambasad, pośród znanych domów mody i restauracji. Komfortowe pokoje (299) w połączeniu z profesjonalną obsługą i znakomitą kuchnią w restauracji Winestone to idealne miejsce dla gości podróżujących w celach biznesowych oraz tych, którzy spędzają w stolicy wolny czas. Hotel ma 9 sal konferencyjnych, w tym salę Olimp z panoramicznym widokiem na Warszawę z 10 piętra.

ŚWIAT HOTELI: sierpień – wrzesień 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 16.10.2019
Aktualizacja: 16.10.2019