Popularna krakowska kawiarnia w CH Czyżyny

Udostępnij artykuł
Centrum Handlowe rozwija ofertę gastronomiczną. Nowym najemcą obiektu należącego do Newbridge Poland został Nakielny – jedna z najbardziej rozpoznawalnych krakowskich kawiarni, która swoje lokale ma m.in. w najlepszych centrach handlowych w mieście.

Przybywa kawiarni

Mieszkańcy Nowej Huty zyskują kolejne ciekawe miejsce, w którym można napić się kawy, zjeść coś słodkiego i zrelaksować. Z początkiem lipca do grona najemców Centrum Handlowego Czyżyny dołączyła kawiarnia Nakielny. Lokalna marka, doskonale znana krakowianom, ma w mieście już kilka popularnych lokali. Ten najnowszy w Czyżynach ma 132 m kw. i ulokowany został naprzeciw wejścia do sklepu Leroy Merlin, poza strefą gastronomiczną.

– Rosnąca popularność kawiarni w naszym centrum, jak i całej oferty gastronomicznej, zachęca nas do rozwoju w tym segmencie. Jednocześnie jednak szukamy marek unikalnych, które zaciekawią naszych klientów i które dopełnią już zastaną propozycję – mówi Joanna Bieniek, leasing manager w Newbridge Poland.

– Nakielny jest tutaj idealnym partnerem. To lokalna marka, stworzona przez jednego z naszych obecnych najemców – firmę Awiteks, która od kilku lat dynamicznie się rozwija w mieście, a do tego znana jest z prestiżowych lokalizacji, chociażby w dużych obiektach handlowych oraz w okolicach Starego Miasta i na Kazimierzu – dodaje.

Sama oferta gastronomiczno-spożywcza Czyżyn wraz z nowym otwarciem liczy sobie już aż 10 najemców. W zmodernizowanej przed dwoma laty strefie food court znaleźć można KFC, Olimp, Domino’s Pizza, Silver Dragon, Sevi Kebab, piekarnię Buczek oraz kawiarnio-lodziarnię Lovit. Lodową Manufakturę.  Poza strefą food court działa z kolei cukiernio-kawiarnia Krakowskie Wypieki oraz piekarnia Awiteks.

– Nasza oferta staje się coraz bardziej kompletna i zróżnicowana pod względem formatów, a przez to coraz atrakcyjniejsza dla klienta na lokalnym rynku. Dzięki otwarciu kawiarni, mieszkańcy osiedli oraz pracownicy sąsiadujących z nami biur zyskują kolejny powód do wizyty, a także kolejne wyjątkowe miejsce, w którym można spotkać się ze współpracownikami, wypić szybką kawę czy spędzić czas po pracy – mówi Joanna Bieniek.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – KWIECIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Obiekt z potencjałem dla najemcy

Ale rozwój oferty gastronomicznej w Czyżynach podyktowany jest nie tylko rosnącą popularnością kawiarni i restauracji. Wpływ na to mają także inne czynniki. – Dwa lata temu zmodernizowaliśmy naszą strefę gastronomiczną. W efekcie powstała nowoczesna przestrzeń, która łączy w sobie cechy restauracji i strefy wypoczynku – mówi Elwira Pyrkowska, asset manager w Newbridge Poland.

– Pozwoliło nam to na większe uwidocznienie oferty tego segmentu, a tym samym na stworzenie atrakcyjnego dla najemcy otoczenia, w którym jego oferta jest zauważana. Zyskali także klienci, dla których powstała komfortowa przestrzeń, w której można się spotkać, zjeść, wypocząć pomiędzy zakupami – mówi.

Ale na atrakcyjność Czyżyn wpływa nie tylko ostatnia inwestycja.  Także sąsiedztwo. – Obiekt położony jest pośrodku największych krakowskich osiedli, a także w sąsiedztwie kilku biur znanych firm chociażby branży IT. Aż 150 tys. osób ma do Czyżyn mniej niż 10 minut drogi. To czyni nas popularną destynacją m.in. w porze lunchowej i obiadowej – dodaje.

Pozycję lokali gastronomicznych umacnia także rozwój oferty samego centrum. Ta staje się z kolei coraz bardziej lifestylowa.  – Ostatnie miesiące przynoszą zmiany w całej ofercie, a tym samym serię otwarć.  Nasz tenant-mix wzbogacił się m.in. o Orsay, Big Star, Diverse, Pierre Cardin, Queen, Flying Tiger Copenhagen, a ostatnio też o home&you – wylicza Pyrkowska.

– To sprawia, że mieszkańcy tej części Krakowa znajdują coraz więcej powodów, aby nas odwiedzać. Przy okazji poznają także inną ofertę, w tym ofertę restauracji i kawiarni – mówi.

Właścicielem Centrum Handlowego Czyżyny w Krakowie jest Newbridge Poland. Obiekt zarządzany jest natomiast przez Apsys Polska.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 11.07.2019
Aktualizacja: 11.07.2019