Nowy koncept jest pełny jakościowych win musujących z całego świata: szampany, cremant, franciacortę, cavę, sekty, pet naty, lambrusco i oczywiście prosecco. House Of Bubbles znajduje się przy ul. Siedmiogrodzkiej 1 w stolicy.
Istniejąc przez ponad dekadę pod brandem House Of Champagne otworzyliśmy się przy ul. Siedmiogrodzkiej w zupełnie nowym wydaniu – jako House Of Bubbles. Każda butelka opowiada historię: o miejscu, z którego pochodzi i panujących tam zwyczajach, o ludziach, którzy ją stworzyli. Czasem uwagę zwraca zabawna etykieta czy oryginalna nazwa, czasem coś więcej. Przybliżając nasze musy odbiorcom stawiamy na storytelling o pasji i ludziach. A prościej? Stworzyliśmy House Of Bubbles z potrzeby celebracji – zarówno codzienności, jak i nieco poważniejszych okazji. Dlatego nasz dom umeblowaliśmy z wszelkimi wygodami – znajdziesz tu wine bar i bistro, a także sklep – zachęcają twórcy miejsca.
Wine Bar
Od środy do soboty w lokalu zostaje otwartych jedenaście win na kieliszki (a czasami i więcej!). Chodzi o wina musujące z różnych stron świata, wśród nich zawsze znajdą się cztery szampany. W kieliszkach będzie można znaleźć także wina spokojne: białe, czerwone, pomarańczowe, a także słodkie. Kieliszkowa selekcja lubi się zmieniać, więc przy każdej wizycie można spodziewać się nowości i zaskoczeń.
Bistro
Szefem kuchni w House Of Bubbles jest Janek Wojtalik, który po dobrych kilku latach w fine diningu odnalazł swoje powołanie w komfortowych, sezonowych i nowoczesnych daniach. I właśnie takie dania znajdziesz w bistro – idealne do dzielenia się i przygotowane z jakościowych składników. Więc jak grzyby – to z Dąbrówki. Jak masło – to z Garwolina. Jeśli chleb i makaron – to własnej produkcji. Jak mięso i ryby – to od zaprzyjaźnionych dostawców. Karta będzie odświeżana zgodnie z sezonem.
Sklep
W butelkowej ofercie na wynos znajduje się ponad 250 szampanów, zarówno od małych butikowych producentów, jak i znanych domów szampańskich, jeśli chodzi o pojemność: od 200 ml czy 375 ml do największych 12 litrowych butelek.
Oprócz szampanów – około 150 różnorodnych musów: wytrawnych, słodkich, bardziej lub mniej musujących, białych, czerwonych, różowych czy pomarańczowych.
Nie zabraknie też win spokojnych z całego świata – klasycznych z Bordeaux czy bardziej nowoświatowych z Marlborough, ale nie pomijamy tych mniej oczywistych miejsc, jak Słowenia, Czechy, Węgry czy Gruzja.
To, w czym pijemy wybrane wino, również ma znaczenie. Serwowane w najlepszym szkle, dopasowanym do rodzaju czy szczepu. Goście mogą zabrać ulubione kieliszki ze sobą do domu, tj. kupić je na miejscu, w sklepie.
Degustacje
Lokal organizuje cykliczne degustacje wine & food pairingowe, prowadzone przez sommeliera. Szef kuchni zawsze z okazji degustacji przygotowuje dania dopasowane do tego, co w kieliszkach.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału zabronione