Inspiracją do nowej karty było bogactwo sezonowych składników, które pozwalają na nieograniczone możliwości w komponowaniu dań – prostych, choć zaskakujących smakiem i formą podania. To co najlepiej charakteryzuje nową odsłonę karty, to przede wszystkim lekkość, świeżość i dopasowanie do atmosfery, towarzyszącej letnim spotkaniom.
Nowa rzeczywistość zweryfikowała nasze prywatne plany, które mogą być teraz trudne do realizacji. Pragnienie dalekich wyjazdów zainspirowało nas do stworzenia kompozycji smaków, które najbardziej kojarzą się z letnim wypoczynkiem. Dlatego obok najlepszych, polskich sezonowych składników, po raz pierwszy tak duży akcent stawiamy na owoce morza i egzotyczne nuty w menu – podkreśla Anna Bykowska, dyrektor restauracji Belvedere.
W sezonowej karcie dań znajdziemy lekkie i świeże przystawki, takie jak sałatka New York z krewetkami, mango, papają i palonym masłem, carpaccio z ośmiornicy i pomidorów, czy wegetariański suflet warzywny.
Dania główne to m.in. inspirowana polską tradycją kulinarną gicz jagnięca z czarną soczewicą i czerwoną porzeczką czy śródziemnomorski okoń morski z vongolami, karczochami, kwiatem cukinii i zielonymi szparagami.
Z kolei w karcie deserów znalazły się takie propozycje, jak tarta cytrynowa, kogel mogel z truskawkami czy mus malinowy z jagodami.
© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.