Nowa piekarnia Chaud Pain w Hotelu Europejskim – przedpremierowa sprzedaż w restauracjach Epoka i Bez Tytułu

Już od 13 listopada 2020, przedpremierowo będzie można kupować świeży chleb i słodkie wypieki z rąk jednych z najlepszych piekarzy i cukierników. Współtwórcą tego miejsca jest Marcin Przybysz, zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef.

Już wkrótce na mapie Warszawy otworzy się rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain (z jęz. francuskiego czyt. “szo pę” co oznacza gorący chleb). Nazwa piekarni nawiązuje do inspiracji właścicieli tego miejsca, którzy mają francuskie korzenie. Dlatego przepisy, z których powstaje pieczywo i słodkie, przysmaki – sięgają wiekowych, sprawdzonych receptur. Zakwas do chleba leżakuje tak długo, aż da o sobie znać, że może ruszać na podbój kubków smakowych gości Chaud Pain. Mąka do wypieków, jest z kolei mielona na miejscu przez doświadczonych piekarzy, co pozwala nasycić produkty wyjątkowym smakiem i aromatem. Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane ziarna zbóż zarówno z własnych upraw jak i sprowadza je z Francji.

Pomysł otwarcia piekarni zrodził się już dawno. Goście bardzo często dopytywali czy pieczywo, które serwujemy w naszych restauracjach można kupić również na wynos. To nam dało do myślenia, że warto wyjść naprzeciw tym oczekiwaniom. Lokal, w którym otwieramy piekarnię sąsiaduje z naszą restauracją Epoka w budynku Hotelu Europejskiego tuż przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. Obecnie trwa w nim remont, jednak postanowiliśmy przyspieszyć prace i proces otwarcia piekarni. Dlatego już od 13 listopada 2020 będzie można przedpremierowo kupić produkty, które znajdziecie w Chaud Pain w naszych dwóch innych restauracjach: Epoce i Bez Tytułu- mówi Antoine Azaïs, dyrektor zarządzający grupy Project Warszawa.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

W naszych restauracjach zawsze stawiamy na jakość produktów i komfort gości, którzy nam zaufali. W Chaud Pain poza stacjonarną sprzedażą pieczywa rzemieślniczego, będzie można zamawiać również zestaw śniadaniowy z koszem pieczywa i dodatkami z dostawą do domu. To świetne rozwiązanie dla tych, którzy uwielbiają rodzinne poranki, a nie zawsze mają energię, by o świcie ruszyć po świeże pieczywo – dodaje Marcin Przybysz, Executive Chef grupy Project Warszawa.

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodkie brioche z miodem i palonymi migdałami oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Oficjalne otwarcie Chaud Pain planowane jest na początek grudnia. Szczegółowe informacje na temat oferty i produktów znajdziecie na Facebooku i Instagramie piekarni Chaud Pain.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione