Rebel Tang chce otworzyć 100 wirtualnych restauracji

Nowa firma food-tech (food & technology) na mapie kulinarnej Polski tworzy lokale funkcjonujące tylko w formie dostaw do klienta. Koncepcja biznesowa jest oparta na dedykowanej platformie technologicznej, którą każdy restaurator może w prosty sposób wdrożyć we własnej kuchni. Dzięki temu właściciele mogą lepiej wykorzystywać posiadane zasoby, bez dodatkowych inwestycji.

Oferta firmy odpowiada także na aktualne wyzwania rynku gastronomii na świecie: zmniejszoną liczbę odwiedzin gości w restauracjach w trakcie trwającej pandemii oraz niski poziom zaufania do warunków sanitarnych w miejscach publicznych. Oba te czynniki wpłynęły bardzo mocno na przychody restauratorów.

Oferta Rebel Tang to kompleksowe rozwiązanie dla każdego właściciela restauracji w Polsce, który chce zwiększyć swoje dochody. Pomożemy bardziej efektywnie wykorzystać potencjał posiadanego zespołu i sprzętów w kuchni. Oferujemy wirtualne marki w formie franczyzy, gotowe do wdrożenia w każdej restauracji. Nasi partnerzy otrzymują w pełni przygotowany koncept gastronomiczny – od pełnej obsługi marketingowej, wsparcie technologiczne, przez obsługę firm oferujących dowóz jedzenia, do pełnego łańcucha dostaw produktów – podsumowuje Marek Cynowski, prezes zarządu Rebel Tang.

W dotychczasowej ofercie Rebel Tang znajdują się cztery koncepty:

  • ProKuraTura – w całości opierająca się na przygotowaniu kurczaka. Oferuje klasyki oraz kurczakowe wariacje, dostępne wyłącznie w restauracji.
  • Prosię Bardzo – odważne podejście i sprawdzone receptury powodują, że klasyczne golonki i żeberka smakują wyjątkowo, natomiast kanapki i burgery zagoszczą na stałe wśród fanów jedzenia z dowozem.
  • Grube Pierogi – najbardziej znane pierogi świata oraz smaki i farsze niespotykane dotychczas nigdzie indziej.
  • Vito Calzone – Więcej niż pizza! Idealne ciasto, klasyczne składniki i prawdziwie włoska dusza.

Na przełomie maja i czerwca Rebel Tang uruchomił pierwsze osiem wirtualnych restauracji w Warszawie i Łodzi.

Na czerwiec mamy już zaplanowany start 16 kolejnych, w czterech dużych miastach. Będziemy też stale powiększać nasz zasięg dostaw w Warszawie. Do końca roku mamy w planach otworzyć 100 wirtualnych restauracji na terenie całego kraju – powiedział Stanisław Magdij, członek zarządu Rebel Tang.

Założyciele Rebel Tang informują, że ilość konceptów kulinarnych dostępnych na platformie będzie się stale zwiększała, uwzględniając zmiany trendów kulinarnych oraz upodobań klientów w różnych regionach kraju.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.