Stava otwiera kolejne oddziały

Udostępnij artykuł
Pierwsza franczyza gastro-kurierska w Europie, rozszerza zasięg terytorialny swojej działalności. W ostatnich tygodniach wystartował oddział w Kaliszu. W miastach, w których marka działała już wcześniej, uruchomiono także dowozy zakupów ze sklepów.

Nowe warunki funkcjonowania gastronomii związane z koronawirusem wpłynęły także na nasz biznes. Cały czas dynamicznie się rozwijamy i szukamy nowych kanałów wzrostu. W dwa lata w okresie od 2018 do 2019 urośliśmy o 1170 proc., średnio 11,2 proc. miesięcznie. Od zamknięcia restauracji dla gości w połowie marca tego roku tempo wzrostu zwiększyliśmy do 20 proc. Otwieramy kolejne oddziały i rozszerzyliśmy zakres usług o dowozy ze sklepów – mówi Paweł Aksamit, prezes zarządu Stava.

Stava ma już 28 oddziałów w 25 miastach w całej Polsce. We wszystkich lokalizacjach realizuje bezpieczne dowozy według najwyższych standardów sanitarnych, zgodnych z zasadami Kodeksu Dobrych Praktyk dla dostaw posiłków, który został zaaprobowany przez Główny Inspektorat Sanitarny.

Zgodnie z tymi samymi standardami Stava rozszerzyła także działalność o dostawy zakupów ze sklepów. Firma współpracuje z sieciami handlowymi oraz niezależnymi przedsiębiorcami. Dowozy zakupów są możliwe do uruchomienia w każdym mieście, w którym działają oddziały Stava.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.


Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 25.05.2020
Aktualizacja: 26.05.2020