Warszawa: Restauracja Epoka organizuje warsztaty z Marcinem Przybyszem

Zamknięcie lokali gastronomicznych nie oznacza całkowitego ograniczenia ich działalności. Warszawski lokal wystartował z kameralnymi warsztatami z szefem kuchni Marcinem Przybyszem. To podróż śladami polskiej kuchni, która zmieniała się na przestrzeni wieków. Gospodarze Epoki chcą podzielić się z gośćmi wiedzą, doświadczeniem i kulinarnymi ciekawostkami.

Restauracja Epoka na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Ta tajemnicza nazwa to nic innego jak opanowanie zasad doboru wina do odpowiedniej potrawy. Warsztaty skierowane są zarówno do osób, które dotychczas nie miały zbyt wiele wspólnego z kuchnią, jak i tych, dla których gotowanie jest ogromną pasją. Szef kuchni Marcin Przybysz krok po kroku przeprowadza uczestników warsztatów przez przepisy oparte na wielopokoleniowych recepturach.

Zamknięcie restauracji to dla branży gastronomicznej niełatwy czas. My postanowiliśmy znaleźć nowe klucze rozwiązań w pandemicznej rzeczywistości, która nas zastała. Jako restauracja oparta na sztuce fine diningu nie zdecydowaliśmy się na dowozy posiłków, ani dania na wynos. Naszą propozycją dla Gości są warsztaty kulinarne w Epoce. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą z nami nauczyć się gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcina Przybysza. Wychodzimy na przeciw naszym Gościom, którzy bardzo często dopytywali nas o możliwość tego typu spotkań – mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Za kompozycję menu restauracji Epoka odpowiada Executive Chef grupy Project Warszawa Marcin Przybysz. Zwycięzca trzeciej edycji programu telewizyjnego “Top Chef” inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

Kuchnia jest moim drugim domem. Tym razem zapraszam do niej gości,  z którymi wspólnie przygotujemy przepisy, które na co dzień serwujemy w restauracji oraz nauczymy się jak upiec domowy chleb na naturalnym zakwasie. To co jest niezwykle ważne w kuchni to sterylność miejsca, w którym gotujemy – nie tylko w czasie pandemii. To kluczowe w restauracji i istotne w każdym domu, dlatego jeden z elementów warsztatów poświęcony jest bezpieczeństwu sanitarnemu podczas gotowania dodaje Marcin Przybysz.

Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu kulinarnym. Szczegóły na temat warsztatów w restauracji Epoka dostępne są na Facebooku, Instagramie i stronie www.epoka.restaurant

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.