Warszawa: Willa Biała otwarta

Udostępnij artykuł
Nowa restauracja znajduje się przy ul. Narbutta 10, w miejscu, gdzie kiedyś funkcjonowała Kanapa. Lokal działa od 12:00 do 21:00.

Willa Biała rozpoczęła działalność w pierwszej połowie listopada. Ze względu na aktualne warunki jest możliwość zamawiania dostawy jedzenia lub z odbioru osobistego. Restauracja oferuje smaku galicyjskie.

Szefem kuchni jest Bartłomiej Stefaniak, który czerpie inspiracje ze starych przepisów, zebranych we własnej bibliotece kulinarnych ksiąg zabytkowych restauracji. Kucharz bazuje na lokalnych produktach, stworzył dla menu, w którym stare tradycje łączą się z nowoczesnym podejściem i odnajdują się w nowej odsłonie.

Cały nasz zespół nieustannie pracował, żeby otworzyć to wyjątkowe miejsce dla Państwa właśnie teraz, ale pandemia nie dała możliwość zrealizowania naszego planu. Niestety, w tych czasach nie mamy żadnej możliwości gościć państwa w naszej pięknej „Willi Białej”, ale postanowiliśmy, że nie poddamy się i będziemy pierwszą restauracją, która się otwiera online. Bez względu na warunki, w których jesteśmy, chcemy jednak przedstawić państwu naszą pyszną kuchnie. Dlatego uruchamiamy bezpieczną dostawę jedzenia do domu lub z odbiorem osobistym w naszej willi, gdzie maja Państwo możliwość bliżej poznania Naszego zespołu oraz tego co tworzą.Całym sercem wierzymy, że już niedługo będziecie mogli usiąść przy naszych stołach i delektować się wyjątkowym jedzeniem w naszym towarzystwie – czytamy na stronie Willi Białej.

Zamówienia można składać codziennie od 12:00 do 21:00 online na naszej restauracji lub telefonicznie.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 24.11.2020
Aktualizacja: 24.11.2020