Wielki Targ Świąteczny w Fortecy u Kręglickich

Udostępnij artykuł
W tym roku zorganizujemy równie smaczne, jak zawsze, ale wygodniejsze i bezpieczniejsze wydarzenie. Zapraszamy przez trzy dni, w niedzielę, we wtorek i we środę, w tygodniu świątecznym – zachęcają organizatorzy. Targ odbędzie się 20, 22 i 23 grudnia.

Będzie wielki wybór produktów i wyrobów, potrzebnych na święta. Od maku, orzechów i przypraw
zaczynając, przez warzywa, owoce, kiszonki, susz na kompot, oleje, ryby świeże, wędzone i marynowane, mięsa z certyfikatem ekologicznym, znakomite wędliny, nabiał zagrodowy, chleby na zakwasie, po soki z tłoczni, śliwowicę, wina i nalewki.

Będzie mnogość wysmakowanych dań gotowych, miniaturowe uszka z grzybami, barszcz czerwony klarowny i aromatyczny, śledzie na wiele sposobów, ryby w galarecie, przeróżne pierogi, kapustę postną i z dziczyzną, makowce, serniki i pierniki. Prócz wigilijnych smakołyków nie zabraknie pyszności na stół bożonarodzeniowy, majonez truflowy i sos cumberland, pieczona szynka i faszerowany indyk, gratin z batatów i czarny makaron z sepią, dania znane i nowości, warte spróbowania. Dla coraz liczniejszego grona wegetarian będą czekały pasztety z fasoli i z soczewicy, boczniaki a la śledzie i selery po grecku, wegańskie dipy i kremy.

Oferowane na targu produkty są wytwarzane rzemieślniczo, wiele ma certyfikaty ekologiczne, wszystkie powstają z miłości do dobrego jedzenia. Reżim pandemiczny będzie zachowany, stoiska znajdą się daleko od siebie, zostaną zastosowane zasłony z pleksi, środki do dezynfekcji i preferowana będzie płatność kartą.

Wszyscy uczestnicy proszeni są o zachowanie dystansu, życzliwość i i zdrowy rozsądek. Uruchomiono sklep on line i wiele produktów jest dostępnych na www.targ.kregliccy.pl, ale na Targu Świątecznym będzie ich znacznie więcej. By uniknąć tłoku wydarzenie będzie organizowane przez trzy dni.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE październik-listopad 2020
>> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <<

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 10.12.2020
Aktualizacja: 10.12.2020