North Fish w Wielkiej Brytanii

Udostępnij artykuł
Marka podpisała nową 10-letnią umowę najmu na lokal o powierzchni 140 mkw. w głównym miejscu sprzedaży detalicznej w Birmingham. Lokalizacja Bullring Birmingham jest własnością Hammersona.

Savills globalna spółka świadcząca usługi w branży obrotu nieruchomościami, posiadająca międzynarodową sieć ponad 600 biur w obu Amerykach, Wielkiej Brytanii, Europie, Afryce, regionie Azji i Pacyfiku oraz na Bliskim Wschodzie, doradzała przy pozyskaniu pierwszego brytyjskiego lokalu dla North Fish w prestiżowej lokalizacji Bullring Birmingham.

Firma Hammerson została założona w 1942 roku przez Lewisa Hammersona, który pierwotnie zajmował się wyłącznie przebudową domów w mieszkania, a następnie od 1948 roku działania firmy były skierowane na rozbudowę własności handlowych. Hammerson stał się spółką publiczną w 1954 roku i rozpoczął program współpracy z lokalnymi władzami w celu przebudowy oferty handlowej brytyjskich miast. Spółka otworzyła m.in. Brent Cross w 1976 roku, pierwsze w Wielkiej Brytanii zadaszone centrum handlowe. Obecnie firma Hammerson jest wiodącą brytyjską firmą deweloperską i inwestycyjną. Tworzy stale rozwijające się przestrzenie, w dobrze prosperujących miastach i wokół nich, gdzie ludzie i marki chcą przebywać.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – WRZESIEŃ / PAŹDZIERNIK 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

Po sukcesie i dobrym przyjęciu restauracji North Fish w Polsce, marka poszukuje możliwości ekspansji na terenie Wielkiej Brytanii, a także na Bliskim Wschodzie i w Europie Środkowo-Wschodniej.

Po okresie godnego podziwu rozwoju w Polsce, naprawdę cieszymy się, że mogliśmy wesprzeć North Fish w znalezieniu pierwszego lokalu w Wielkiej Brytanii. Marka zidentyfikowała lukę na rynku przystępnych cenowo, a jednocześnie wysokiej jakości dań z ryb i owoców morza. Z niecierpliwością czekamy na dalszą współpracę z siecią, która rozszerza swoją obecność na teren Wielkiej Brytanii – komentuje
Carlene Hughes, Leisure Director w Savills.

Aby skutecznie rozpocząć i rozwijać naszą działalność w Wielkiej Brytanii, nawiązaliśmy współpracę z Savills, który jest doświadczonym partnerem i liderem rynku. W ostatnich miesiącach ciężko pracowaliśmy, aby znaleźć najlepsze możliwości dla North Fish. Choć wiele już osiągnęliśmy, jesteśmy bardziej niż kiedykolwiek głodni rozwoju naszej marki na całym świecie. Wybraliśmy Wielką Brytanię jako pierwszy region poza naszym rodzimym rynkiem, ponieważ widzimy tu ogromny potencjał dla naszego konceptu, który oferuje wysokiej jakości produkt za rozsądną cenę. I już dziś mam przyjemność ogłosić, że otwarcie pierwszej brytyjskiej restauracji North Fish, odbędzie się w nadchodzących miesiącach. Mocno wierzę, że będzie to tylko początek naszego udanego rozwoju w Wielkiej Brytanii – mówi Szymon Adamczuk, Chief Executive Officer North Food.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 05.12.2019
Aktualizacja: 05.12.2019