Otto Pompieri i Der Elefant wezmą udział w Święcie kuchni i designu

Udostępnij artykuł
Arcydzieła w słoikach, czyli wykłady i warsztaty o kiszeniu, ostrygi i prosecco, kultowe samochody, konsultacje barbera i wiele innych atrakcji przy dźwiękach zespołu dixielandowego czeka na Warszawiaków podczas Święta Placu Bankowego 1.

Plac Bankowy 1 to odrestaurowany, rozbudowany i zmodernizowany, zabytkowy budynek. Na jego dziedzińcu, 7 września odbędzie się „Święto kuchni i designu”, wydarzenie, które ma umilić Warszawiakom powrót z wakacji i zbliżające się zakończenie lata.

Punktem programu święta jest otwarty wykład dr Rafiego Fishera, eksperta marynowania i kiszenia według tradycyjnych międzynarodowych receptur, który rozpocznie się o godzinie 13:00. Dr Fisher opowie o właściwościach marynat i ich ciekawych smakach. Teoria to jednak za mało, dlatego godzinę później poprowadzi warsztaty kreatywnego kiszenia różnych, często zaskakujących warzyw i owoców (bilety wstępu na warsztaty dostępne pod linkiem http://bit.ly/WarsztatyKiszeniaDrFisher).

Koneserów owoców morza z pewnością ucieszy promocyjne stoisko z ostrygami i prosecco, a fanów kuchni restauracji Otto Pompieri i Der Elefant specjalnie przygotowane na ten dzień dania.

Organizatorzy nie zapomnieli o najmłodszych Warszawiakach. W restauracji Otto Pompieri, dzieci będą mogły się poczuć, jak prawdziwi pizzaiolo i biorąc udział w warsztatach, zrobić samodzielnie własną pizzę! Natomiast obok restauracji czekać na nich będzie kolorowa wata cukrowa.

Święto designu

Podczas święta Placu Bankowego 1 będzie można obejrzeć ekspozycję ikon szos, czyli klasycznych kultowych samochodów.  

Butik Madison Avenue 346 zaprasza fanów mody na wystawę historii marki Brooks Brothers, która ubiera prezydentów Stanów Zjednoczonych i w tym roku kończy 200 lat. Panów z pewnością zaciekawią konsultacje barberskie i możliwość bezpłatnej stylizacji włosów w salonie The Hermit Barber Shop. Salon zorganizuje również konkurs z nagrodami.

Jak na każdym święcie i tu nie może zabraknąć muzyki. Uczestnikom „Święta kuchni i designu” towarzyszyć będzie The Warsaw Dixielanders, który zagra pochodzące z Nowego Orleanu
i Chicago tradycyjne standardy jazzowe oraz Warszawski Kwartet Dęty.

Plac Bankowy 1 to miejsce ze smakiem i warto go odwiedzać. „Święto kuchni i designu” odbywać się będzie pierwszy raz, ale jak zapowiadają organizatorzy, impreza ta na stałe zagości w kalendarzu warszawskich wydarzeń.

NOWOŚCI GASTRONOMICZNE – SIERPIEŃ-WRZESIEŃ 2019
> kliknij, aby się zapoznać się z pełnym wydaniem <

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 02.09.2019
Aktualizacja: 02.09.2019