Gastromall Group rozwija portfolio

Udostępnij artykuł
Mimo nie do końca sprzyjających okoliczności, dotykających całą branżę, 26 maja firma, która zarządza portfelem ponad 10 różnych marek gastronomicznych, otworzyła w Galerii Chełm dwa lokale: Restaurację Olimp oraz City Kebab. Obie działają w systemie franczyzowym, a ich pierwotne otwarcie zaplanowane było na drugą połowę marca br.

Warto zaznaczyć, że otwarcie jest jubileuszowe, ponieważ licznik Restauracji Olimp działających w systemie franczyzowym dobił do 60. W nowym lokalu, ważnym elementem lady wydawczej jest stanowisko do livecookingu.

Komunikacja marketingowa w obu punktach została przeniesiona na monitory zarządzane zdalnie z centrali sieci w Krakowie.

W City Kebab można natomiast spróbować najnowszych receptur, opracowanych dla dań prosto z ulic Bliskiego Wschodu.

W trosce o zdrowie i bezpieczeństwo gości oraz personelu w obu lokalach respektuje się nowe zasady bezpieczeństwa.

Sieć restauracji Olimp to najszybciej rozwijający się w Polsce koncept z jedzeniem na wagę w ujednoliconej cenie za 100 g. Ekspansja sieci prowadzona jest w miastach powyżej 70 tys. mieszkańców oraz na powierzchniach od 60 do 600 mkw.  Obecnie obejmuje 92 punktów sprzedaży.

© BROG B2B Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością sp.k.
Dalsze rozpowszechnianie powyższego materiału jest zabronione.

Milena Kaszuba-Janus

Redaktor naczelna Nowości Gastronomiczne, redaktor Horecanet.pl, Sweets & Coffee, współorganizatorka Forum Rynku Gastronomicznego Food Business Forum. Absolwentka dziennikarstwa i komunikacji społecznej na Uniwersytecie Warszawskim. Z wydawnictwem BROG B2B związana od ponad czterech lat, gdzie od września 2018 pełni funkcję redaktor naczelnej Nowości Gastronomicznych oraz redaktor portalu Horecanet.pl i magazynu Sweets & Coffee. Współorganizuje najważniejsze wydarzenie dla branży gastronomicznej Food Business Forum. Odpowiada za dobór tematów dyskusji oraz podnoszenie jakości wydarzenia pod kątem merytorycznym. Dba także o różnorodność panelistów i prelegentów. Przeprowadziła wywiady m.in. z Karolem Okrasą, Arturem Jarczyńskim czy Andreą Camastrą. Prywatnie szczęśliwa żona, fanka czekolady i dobrej kuchni, miłośniczka zumby, literatury grozy i Justina Timberlake’a.

Opublikowano: 27.05.2020
Aktualizacja: 27.05.2020